Etusivu      Muut vihannekset

PAPU
 
Salkopapu on lämpöä vaativa palkokasvi. Noin 20 cm pitkät säikeettömät palot on helppo valmistaa ruoaksi. Papu ei sovellu tuoreena syötäväksi, vaan se on kuumennettava ennen käyttöä.
 
Terveelliset ja maukkaat pavut sopivat muidenkin kuin kasvissyöjien ruokavalioon. 
 
VALKOSIPULI

'Aleksandra'-talvivalkosipuli on punertavakuorinen, suurikyntinen ja kookas. Satoa aletaan kerätä elokuun alussa. 'Aleksandra' on parhaimmillaan tuoreena, mutta se säilyy muutaman kuukauden kuivassa, viileässä paikassa. Maku on voimakas ja raikas.

'ISHIKURA'-PILLISIPULI

Valikoimamme komea harvinaisuus 'Iskikura'-pillisipuli on kotoisin Japanista. Ulkonäöltään muuten purjoa muistuttavan sipulin lehdet ovat putkimaiset. Maultaan miedon ja makean 'Ishikuran' voi käyttää kokonaan kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Se sopii erinomaisesti raakana silppuna myös pakastettavaksi.
 
PARSAKAALI
 
Parsakaalissa yhdistyy ainutlaatuisesti terveellisyys ja hyvä maku. Keräämme satoa heinäkuun lopulta eteenpäin. Otamme talteen pääkukinnon lisäksi pienemmät sivukukinnotkin.
 
 

 
 
 
 


AJANKOHTAISTA

Kesäisin Kuopion torilta perunarivistä löytyy meidän toripöytä ja sieltä tuoreet vihannekset nautittaviksi.