Etusivu      Ruokaohjeita      Papuohjeita

MARINOIDUT PAVUT 
 
250 g vihreitä papuja
 
Marinadi: 
1 dl   rypsiöljyä
1 kpl valkosipulinkynsiä
1 dl   tuoreyrttiseosta (esim. ruohosipulia, persiljaa ja basilikaa)
1 rkl  sitruunan mehua
1 tl    fariinisokeria
1/4 tl suolaa
 
Huuhtele pavut ja kumoa kattilaan. Lisää vettä sen verran, että pavut peittyvät. Keitä noin 5 minuuuttia. Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi, yrtit, mehu ja suola. Kaada öljyseos valutettujen, kuumien papujen päälle. Anna marinoitua välillä käännellen pari tuntia.
 
 
PAPU-PERUNASALAATTI

200 g    keitettyjä papuja
150 g    keitettyjä perunoita
1-2       luumutomaattia
1/2 dl    shimonita-sipulia, suikaloituna 
1          valkosipulin kynsi
1 rkl      saksanpähkinärouhetta
            suolaa
            valkopippuria (mustapippuria)
3 rkl      oliiviöljyä (rypsiöljyä)
            persiljaa (timjamia)
 
Paloittele pavut ja kuutioi perunat. Hienonna sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi.
Sekoita kasvikset ja pähkinät. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle oliiviöljy ja ripottele päälle persilja ja timjami.
 
Anna maustua muutama tunti.
  
AJANKOHTAISTA

Kesäisin Kuopion torilta perunarivistä löytyy meidän toripöytä ja sieltä tuoreet vihannekset nautittaviksi.