Etusivu      Sokerimaissi

Maissi on Amerikan alkuperäiskansojen jo tuhansia vuosia viljelemä kasvi. Sokerimaissi on maissin makea, tuoreena so. kuivaamattomana ja tuleentumattomana syötävä muoto.
 
Oikea korjuuajankohta on sokerimaissille tarkka. Tähkät kerätään, kun maku on täyteläisimmillään ja sokeripitoisuus korkeimmillaan. Aivan olennaista on, että maissit saadaan pellolta pöytään korkeintaan muutamassa päivässä ja säilytetään  koko ajan kylmässä. Suoraan viljelijältä ostettu kotimainen maissi on laadultaan ylivertaista. Viljelemme tarhassamme ainoasta erittäin makeaa ja hyvin säilyvää SH2-sokerimaissityyppiä. Satokausi alkaa elokuussa ja voi jatkua jopa lokakuulle.
 
Maissi kasvaa nopeasti. Sarjan kuvat on otettu reilun kuukauden aikana.
 

 
Myymme maissimme suoraan torilta ja tilalta. Toritapahtumissa toripöydältämme löytyvät tuoreiden tähkien lisäksi paikan päällä voidellut, grillatut maissit.
Tähkät on helppo valmistaa kotona. Katso maissiohjeitamme.
 
Kaikontarhaa isännöi Petteri ja Eija Mönkkönen
 

 
 
AJANKOHTAISTA

Kesäisin Kuopion torilta perunarivistä löytyy meidän toripöytä ja sieltä tuoreet vihannekset nautittaviksi.